Alman K130 Korvetler Leonardo Silahları Taşıyacak

Alman K130 Korvetler üzerine monte edilecek olan silahlar için İtalyan Leonardo ile anlaşmaya varıldığı açıklandı. Almanya Savunma Bakanlığı Tedarik Ofisi tarafından yapılan açıklamada Deniz Kuvvetleri’nin kararı doğrultusunda yeni nesil korvetler için Leonardo üretimi olan ’76/62 Super Rapid’ topların seçildiği belirtildi. Leonardo yetkilileri tarafından verilen bilgide ise sözleşmenin ayrıca eğitim ve yedek parça tedariğini de kapsadığı ifade edildi.

Bilindiği üzere Alman Deniz Kuvvetleri 2017 yılı içerisinde mevcut filosuna ek olarak 5 yeni K130 korvet için toplamda 2,4 milyar € tutarında yeni inşa projesinin başlatıldığını açıklamıştı. Gemilerin 2025 yılına kadar tamamlanıp Alman Donanmasına katılması bekleniyor.

‘Super Rapid’ silah sistemleri anlaşması, geçmişten bugüne Alman Donanması ve İtalyan Leonardo firması arasındaki işbirliğinin sonucu olarak görülüyor. Leonardo firması Alman Donanmasına 50 yıla yakın bir süredir muhtelif silah sistemleri sağlıyor

76/62 Super Rapid toplar dünya genelinde 60’tan fazla donanmada kullanılıyor. Silah dakikada 120 atış yapabiliyor; uçaksavar, anti – füze savunma sistemi, nokta savunma sistemi olarak çeşitli amaçlarla kullanılabiliyor.

 

Bunları da beğenebilirsin