Rusya Nükleer Savaş Başlıklı Dron Denizaltı İçin Çalışmalara Başladı

Rusya Haber Ajansı (TASS) tarafından yapılan açıklamada, Rus Deniz Kuvvetlerinin 2 megatonluk tahrip gücüne sahip nükleer savaş başlığı taşıyabilen dron denizaltı Poseidon için çalışmalara başlandığı belirtildi.

Haber içeriğinde dron denizaltıya dair yer verilen bilgilere göre,  Poseidon ihtiyaca yönelik olarak çeşitli tiplerde yüksek hızlı, derin su torpidoları taşıyabilecek ve nükleer enerji ile çalışacak. Bu torpidolardan maksimum tahrip gücüne sahip olanı 2 megatonluk TNT eş değerinde Termonükleer savaş başlığı taşıyabilecek. Poseidon’un ana hedefi taşıdığı nükleer cephaneyle düşman denüz üslerini yok etmek olacak.

Dron denizlatı sahip olduğu silah sistemleri ile kıtalararası bir hedefi 1 km derinlikte 60-70 deniz mili (110-130 km/s) sürat ile vurabilecek. Drone denizaltının hali hazırda Rusya’nın Sevmash Tersanesi’nde yapımı devam eden başka bir özel denizaltı tarafından taşınacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylanan proje kapsamında, dron denizaltının tüm geliştirme ve üretim çalışmalarının tamamlanmasını müteakip yapılacak testlerle beraber 2027 yılı sonunda Rus Deniz Kuvvetleri envanterine katılması planlanıyor.

Bunları da beğenebilirsin