Mısır Amerika’dan 60 Bin Tank Muhimmatı Alıyor

ABD Savunma Bakanlığından yapılan resmi açıklamaya göre Mısır Hükümeti tarafından 60 binden fazla 120 mm kalibreli farklı özelliklerde tank mühimmatı talep ediliyor. Bakanlık tarafından yayınlanan resmi bilgi notunda FMS (Foreign Military Sales – Yabancı Ülke Askeri Satışlar) üzerinden dosya açılarak işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Bilgi notunda toplam sözleşme bedelinin 99 milyon dolar olduğu ve yapılacak satışın Orta Doğu’daki önemli bir müttefikin özellikle ISIS ile mücadele kapsamında ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olduğu ifade edildi.

Mühimmatın sağlayıcısı olarak “General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, St. Petersburg, Florida” firması seçildi. Ayrıca ABD, mühimmatla birlikte ilgili tüm teknik ekipmanların teslimi, eğitim ve lojistik destek gibi hususları da karşılayacak.

Bilgi notu içeriğinde ayrıca söz konusu belgenin ABD yasaları kapsamında hazırlanması gereken bir evrak olduğu ve satışın onaylandığı anlamına gelmediği ifadesi de yer alıyor. Ancak Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanmış olan FMS satışının Kongre tarafından da onaylanması bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin