Güney Kore ile Filipinler Silah Firmaları Arasında Önemli Ortaklık Anlaşması

Geçtiğimiz ay içerisinde Güney Kore ve Filipinler’e ait iki önemli silah firması arasında önemli bir işbirliği anlaşması imzalandı. Yapılan açıklamalara göre söz konusu işbirliği ilk etapta sadece ateşli silahları kapsıyor. Her iki firma kaynaklarından alınan haberlere göre önümüzdeki dönemde işbirliği alanlarının geliştirileceği değerlendiriliyor.

United Defense Manufacturing Corporation (UDMC) Filipinler’de faaliyet gösteren önemli ateşli silah üreticilerinden bir tanesi olarak biliniyor. Firma tarafından halihazırda birçok kontrat altında Filipin Silahlı Kuvvetlerine, Sahil Güvenlik unsurlarına ve Emniyet Teşkilatına muhtelif ölçülerde silahlar üretiliyor.

Son yıllarda Güney Kore firmalarının Filipinler Savunma Sanayi Projelerindeki etkinlikleri giderek artıyor. 2018 Haziran ayında gündeme gelen bu işbirliğinin gerçekleştirilmesiyle iki ülke arasındaki savunma sanayi çalışmaları ayrı bir boyut kazanmış oldu. Güney Koreli S&T Motiv firması ile Filipinli United Defense Manufacturing Corporation firması arasında imzalanan sözleşme kapsamında yeni teknolojilerin ve ateşli silahların geliştirilerek her iki ülke emniyet kuvvetlerinde kullanılması planlanıyor.

 

 

Bunları da beğenebilirsin