Tayvan Deniz Kuvvetleri envanterine 2 adet Cheng Kung Sınıfı Fırkateyn Katıldı

Tayvan Deniz Kuvvetleri 8 Kasım 2018 tarihinde yapılan törenle Amerika Birleşik Devletlerinden transfer edilen 2 adet Cheng Kung Sınıfı Fırkateyni teslim aldı. ABD Donanmasında Oliver Hazard Perry Sınıfı olarak hizmet veren fırkateynler Mart 2018 ayı içerisinde transfer edilmişti.

PFG-1112 Ming Chuan ve PFG-1115 Feng Chia isimleriyle envantere giren gemiler Tayvan Deniz Kuvvetleri envanterinde bu sınıftaki 9 ve 10. gemileri olarak göreve başlayacak. Gemilerin sınıflarındaki diğer gemiler gibi Tayvan Boğazının güvenliği için teşkil edilen keşif gözetleme faaliyetlerinde görevlendirilmesi bekleniyor.

Törene katılan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, gelişen her türlü duruma karşı ülkenin savunması için gerekli önlemleri aldıklarını ve vatandaşların demokratik yaşam tarzlarının korunması için ihtiyaç duyulan savunma harcamalarını yapmaya devam edeceklerini belirtti.

1980’lerin başında ABD tarafından inşa edilen gemiler hem ABD Deniz Kuvvetlerinde hem de transfer edildikleri ülkelerin deniz kuvvetlerinde yaptıkları başarılı görevler ile biliniyorlar. Ülkemizde de Gabya Sınıfı Fırkateyn olarak hizmette bulunan 8 adet gemi uzun yıllardır başarı ile görevlerine devam ediyorlar. Ayrıca diğer ülkelere transfer maliyetleri göz önüne alındığında çok maliyet etkin platformlar oldukları da askeri kaynaklar tarafından sıkça dile getiriliyor.

ABD ise tüm gemilerin hizmet dışına çıkarılmış olması nedeniyle bu gemilerin görevlerini üstlenmek üzere FFG(X) Fırkateyn Projesi başlatılmış ve 2017 yılı içerisinde 5 büyük gemi inşa grubuna bu yeni sınıf fırkateynin dizaynının çalışılması için 15’er milyon dolar kaynak aktarılmıştı.

Bunları da beğenebilirsin