Safran Avustralya’lı Firmalar ile Yeni Denizaltı Teknolojileri İçin Anlaşma İmzaladı

Safran, Avustralyalı Advanced Navigation ve Thomas Global Systems ile yeni denizaltı teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda işbirliği için anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile firmanın Avustralya’daki yatırımlarına bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, Advanced Navigation ile yapılan anlaşma kapsamında öncelikli olarak denizaltı ataletsel seyir sistemi geliştirilmesi ve Avustralya’nın Yeni Nesil Denizaltı Projesine entegre edilmesi için iki firmanın mühendisleri bir arada çalışacaklar. Bu çalışmanın gelişimine göre işbirliğinin farklı çalışma alanlarına ve projelere de genişletilebileceği belirtiliyor.

Thomas Global Systems ile yapılacak çalışmanın da yine denizaltılar üzerine yoğunlaşacağı ifade ediliyor. Firma ile 2018 yılı içerisinde daha önce imzalanmış olan anlaşma kapsamında LAND 400 ve 907 Projeleri için geliştirilmekte olan PASEO İzleme Sistemi çalışmalarından elde edilen tecrübe ile iki firma ekiplerinin yeni nesil denizaltıların optronik ve seyir sistemleri geliştirmek üzere işbirliği yapacağı ifade ediliyor.

Bilindiği üzere Avustralya Savunma Bakanlığı Yeni Nesil Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilecek olan 12 denizaltı için Fransız Naval Group ile 2017 yılı içerisinde sözleşme imzalamıştı.

 

 

Bunları da beğenebilirsin