Phoenix International SRDRS Operasyon ve Bakımları için 29.9 Milyon Dolarlık Sözleşme İmzaladı

Amerikan Deniz Kuvvetleri otoritesi NAVSEA (Naval Sea Systems Command) SRDRS (Submarine Rescue Diving and Recompression System) mobil operasyonlarının tamamının sorumluluğu ile sistemin tüm bakım faaliyetleri için Phoenix International ile 29.9 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Söz konusu sözleşmeye göre; Phoenix International, sistemin bakım, onarım, depolama, ihtiyaç halinde operasyon bölgelerine sevki, operasyon gemisine yüklenme ve entegrasyon, sistemin kullanılması için gerekli tüm iş gücü ve hizmetleri sağlamakla yükümlü olacak.

Phoenix International, aynı zamanda Amerikan Deniz Kuvvetleri envanterindeki denizaltı kurtarma ekipmanlarının operasyon ve bakım sorumluluğu kapsamında da ana yüklenici konumunda bulunuyor. Firma söz konusu sistemler ile ilgili olarak 7 gün/24 saat hazırlık durumu üzerinden hizmet veriyor.

SRDRS sistemi kazaya uğramış denizaltıdan personel kurtarmak için kullanılıyor. Sistem çok kısa sürede göreve hazır olma, kamyon, uçak ya da gemiyle kaza bölgesine sevk edilebilme ve denizaltı kurtarma ana gemisine (MOSHIP – Mother Ship) yüklenerek operasyon gerçekleştirebilme faaliyetleri için dizayn edilmiş durumda. Sistem bir seferde 16 personeli denizaltıdan alarak kurtarma ana gemisine transfer etme özelliğine sahip.

Türk Deniz Kuvvetleri envanterine Ocak 2017 ayında katılan TCG ALEMDAR (A-582) gemimiz de dünya çapında bir MOTHER SHIP (MOSHIP) olarak hizmet vermek için ilgili otoriteler tarafından onaylanmış durumda. SRDRS sisteminin TCG ALEMDAR (A-582) üzerinden kullanılabilmesi için de gemi üzerinde Amerikalı yetkililer tarafından gerekli incelemeler yapılmış ve sistemin kullanılabilmesi için ilgili sertifikasyonunu almış durumdadır.

Bunları da beğenebilirsin