Thales Avustralya Yeni Sonar Test İstasyonu İçin Tazmanya’yı Seçti

Avustralya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Thales Avustralya, Tazmanya Üniversitesi, Avustralya Denizcilik Koleji ve AMOG Danışmanlık Firması arasında yeni kurulacak test istasyonu için uygun yer belirlenmesi ve gerekli altyapı çalışması için fizibilite faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için bir mutabakat (MoU) imzalandı.

Kurulacak tesiste Thales tarafından hem suüstü hem de sualtı platformları için geliştirilecek sonarların akustik testleri yapılacak.

Savunma Bakanı tarafından özellikle Collins Sınıfı Denizaltıların modernizasyonunun ülke için çok önemli olduğu, sonarların da denizaltıların en önemli silahı olduğu ve bu kapsamda kurulacak olan bu yeni tesis için gerekli tüm çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanacağı belirtildi.

Thales Avustralya tarafından Tazmanya’nın tercih edilmiş olmasının en önemli sebebi ise bu ülkedeki derin, soğuk ve özellikle akustik olarak çok sessiz göller. Geliştirilen sonarların akustik testlerinin çok etkin bir şekilde yapılmasına imkan veren bu su şartları Thales için en önemli tercih sebebi olarak değerlendiriliyor.

Bilindiği üzere Thales ve Raytheon Temmuz 2018 ayı içerisinde Avustralya Deniz Kuvvetleri envanterinde bulunan Collins Sınıfı Denizaltıların Sonar modernizasyonu için 542 milyon dolarlık (Avustralya Doları) bir sözleşme imzalamışlardı.

Bunları da beğenebilirsin