Avustralya Savunma Devleri yeni projeler için istihdam edilecek mühendisler arıyor

Avustralya Savunma Sanayi Tüm Dünyadan Mühendisleri Bekliyor

BAE Avustralya, farklı mühendislik dallarını içeren personel ihtiyaçlarını yayınladı.

Firma halihazırda devam eden ihaleler kapsamında AIR 2025 projesinde Lockheed Martin ile, LAND 400 projesi kapsamında ise Rheinmetall ile yarışıyor. Bu kapsamda birçok mühendislik dalında yeni personel arayışında olan firma yeni istihdam alanları yaratmak için ihalelerin açıklanmasını bekliyor. AIR 2025 projesi 6.safhası ve LAND 400 projesi 2.safhası ihalelerinin 2018 yılı içerisinde sonuçlanması bekleniyor.

Savunma Sanayi İstihdamı Giderek Artıyor

Diğer bir savunma sanayi firması olan QinetiQ Avustralya da ülkenin güneyinde bulunan mühendislik ekibini destekleme üzere yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Güney Avustralya’da gelişmekte olan savunma sanayi projeleri kapsamında özellikle deniz platformları üzerinde çalışacak mühendisler için önemli fırsatlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Firma aşağıda belirtilen mühendislik dallarında personel alımı yapacağını belirtti :

  • Makine Mühendisliği
  • Platform Mühendisliği
  • Sistem Mühendisliği
  • Elektrik/Elektronik Mühendisliği
  • Gemi İnşa Mühendisliği

Başvurular için bu mühendislik dallarında 4 yıllık üniversite mezunu olmanın yanı sıra en az 5 yıllık savunma sanayi projeleri tecrübesi arandığı belirtildi. Firma tarafından özellikle denizaltı projelerinde tecrübeli olan personel konusunda arayış içinde oldukları ifade ediliyor.

QinetiQ ülkenin önemli savunma sanayi önemli roller üstlenen bir firma olarak karşımıza çıkıyor. Avustralya Deniz Kuvvetleri için inşa edilecek olan yeni nesil hava savunma harbi fırkateyni, Fransız Naval Group tarafından inşa edilecek olan denizaltılar ve P-8 uçaklarının tedariği gibi projeler firmanın yer aldığı önemli projeler olarak öne çıkıyor.

Bunları da beğenebilirsin