ABD Uzay Kuvvetleri 2020’ye kadar faaliyete geçecek

ABD Uzay Kuvvetleri resmi olarak teşkil ediliyor

ABD Savunma Bakanlığından iletilen bilgilere göre Amerikan Silahlı Kuvvetlerinin 6. ana dalı olarak ¨Uzay  Kuvvetleri Komutanlığı¨ 2020 yılına kadar teşkil edilerek faaliyete başlamış olacak.

9 Ağustos 2018 tarihinde Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından yapılan açıklamada kurulacak olan ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı (US Space Command) organizasyonel ve operasyonel detaylara da yer verildi. Açıklamanın en dikkat çeken noktası ise söz konusu yapılanmanın 2020 yılına kadar tamamlanacağı ve kuvvetin aktif olarak bu tarihten itibaren faaliyete başlayacağı bilgisi oldu.

Açıklamalar Başkan Donald J. Trump tarafından yönetilen 7 haftalık değerlendirme toplantılarının tamamlanmasının ardından yapıldı. Başkan Yardımcısı Pence açıklamasında, yeni yapı için ihtiyaç duyulacak bütçenin 2019 yılından itibaren kongreye sunulacağını, yeni yapı kapsamında kurulacak yeni departman, kurum ve organizasyonlar için çalışmaların tamamlandığını ve önümüzdeki dönemde çalışmaların hızlanacağını belirtti.

Konuyla ilgili olarak ABD Savunma Bakanlığı tarafından bir değerlendirme raporu yayınlandı. Söz konusu rapora Doküman Merkezimizden ulaşabilirsiniz (Rapor linki için tıklayın)

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin