Brezilya Deniz Kuvvetlerinin yeni helikopter gemisi hizmete girdi

1998 yılında hizmete girdiği tarihten itibaren 20 yıldır İngiliz Donanmasının bayrak gemisi görevini üstlenmiş olan HMS Ocean Mart 2018 ayı içerisinde hizmet dışına ayrılmış ve İngiliz Hükümeti tarafından geminin Brezilya’ya satıldığı açıklanmıştı.

Gemi 29 Haziran 2018 tarihinde yapılan törenle PHM Atlântico (A 140) adı ve borda numarasıyla Brezilya Deniz Kuvvetlerindeki görevine başladı. Gemi Brezilya’ya transfer edilmeden önce İngiliz firmalar Babcock International ve BAE Systems tarafından gerekli revizyonlar tamamlanmıştı.

Henüz 20 yaşında olmasına ve bilinen herhangi bir teknik sorunu olmamasına rağmen hizmet dışına ayrılmış olması hem İngiliz kamuoyunda hem de dünya savunma sanayi çevrelerinde çok tartışma yaratmış ve geminin Türkiye tarafından da satın alınabileceği konuşulmuştu. TCG Anadolu hizmete girmeden önce bu tipte bir geçiş gemisinin Türk Deniz Kuvvetlerinin hem stratejik hedefleri hem de personel planlaması açısından çok faydalı olacağı değerlendirilse de geminin Brezilya’ya satıldığı çok kısa süre içerisinde resmi olarak açıklanmıştı.

 

Bunları da beğenebilirsin