Ankara Uzay Ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 2019’da Açılıyor

Ankara Uzay Ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, TUSAŞ/TAI arazisi üzerinde inşa edilmekte olan Türkiye’nin ilk ve tek havacılık ve uzay sanayi bölgesi olarak 2019 yılında hizmete giriyor. Havacılık ve Uzay sanayisi alanında faaliyet gösteren, yerli ve yabancı firmaları bir araya toplamak maksadı ile inşa edilmekte olan bölge, bu alanda ihtiyaç duyulan tüm diğer bileşenleri bir araya getirmek maksadıyla geliştiriliyor. Kapatılan Mürted jet üssüne komşu olacak olan bölgenin birçok firmaya ev sahipliği yapması planlanıyor. Türkiye’nin son yıllarda ciddi bir atağa dönüşen havacılık ve uzay faaliyetlerinin kalbi olması beklenen HAB Ankara, Türkiye’nin ikinci büyük projesi olacak. Kanal İstanbul projesi ile birlikte en büyük projeler arasında yer alan proje toplam 730 hektar alanı kapsıyor.

Yerleşkenin internet sitesine bu linkten, resmi tanıtım videosuna ise bu linkten ulaşabilirsiniz.

Yeni Nesil Organize Sanayi Bölgesi

Mimar ve mühendislerin uzun uğraşlar neticesinde projelendirdiği Ankara Uzay Ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi; yeşil alanları ve sosyal tesisler ile göz dolduran bir tasarıma sahip. Merkezinden bir nehir geçmesi planlanan projede toplam 100 hektar yeşil alan ve 130 hektar sosyal tesis alanı yer alıyor. Ankara Valiliği, Savunma Sanayi Başkanlığı, Ankara Sanayi Odası ve Savunma Sanayii İmalatçılar Derneği kurucu ortaklığı ile inşaatına başlanan alanın yapım kararı 2011 yılında alındı. Yüzlerce firmanın yer alması planlanan HAB Ankara’nın  Kazan ilçesi sosyoekonomik durumuna da ciddi etkileri olacağı tahmin ediliyor. Uzun yıllardır Tusaş/Tai tesislerinin yer aldığı bir noktada yer alması ve İstanbul Ankara O4 otobanının üzerinde yer alması nedeniyle bölgenin herhangi bir lojistik riski bulunmuyor. Ankara şehir merkezine 35km İstanbul’a ise 400 km mesafede yer alan bölgenin kara yolu ile İstanbul’a ulaşım süresi yaklaşık 3.5 saat.

Modern yapıları, sektörün ihtiyaç duyduğu test alanları, laboratuar ve Arge tesisleri gibi tesisleri bünyesinde bulunduran HAB Ankara; Ankara’nın ve Türkiye’nin en gelişmiş sanayi bölgelerinden birisi olmaya hazırlanıyor. Ülkemizin havacılık ve savunma sanayi alanında gelişimine ciddi katkıları olması planlanan bölgenin bu alanda yapılacak yatırımları da artıracağı tahmin ediliyor. İnşaatına devam edilen projenin 2019 yılının son bahar aylarında tamamlanması ve aynı dönemde kullanılmaya başlanması planlanıyor.

HAB Ankara tanıtım broşürüne Doküman Merkezimizdeki bu gönderi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin