Türkiye – Pakistan arasında 4 adet MİLGEM satışı için sözleşme imzalandı

Yaklaşık 2 yıl süren görüşmeler neticesinde bugün Milli Savunma Bakanı Sayın Nurettin Canikli tarafından canlı yayında sözleşmenin imzalandığı açıklandı.

Sözleşme kapsamında Pakistan Deniz Kuvvetleri için 4 adet MİLGEM sınıfı korvet teslim edilecek. Gemilerin 2 adedi İstanbul Tersanesi K.lığında 2 adedi ise Pakistan’ın Karaçi Askeri Tersanesinde inşa edilecek. Tüm gemilerin dizayn, inşa ve sistem/cihaz/malzeme tedarik sorumluluğu Türkiye’ye ait olacak.

Bakan Canikli yaptığı açıklamada imzanlanan sözleşmenin bugüne kadar Türk Savunma Sanayinde bir seferde imzalanan en yüksek rakamlı sözleşme olduğunu belirtti. Detayları belirtmemekle birlikte toplam bedelin 1 milyar dolardan fazla olduğunu dile getirdi.

Bu kontrat ile Türkiye kendi harp gemisini kendi milli imkanlarıyla gerçekleştiren ülke statüsünden artık ürettiği milli harp gemilerini dünya donanmalarına satan bir ülke statüsüne yükselmiş oldu. Bu da Türkiye’nin artık küresel oyuncular arasında yer almasını sağlayacak önemli adımlardan biri olacaktır.

Bunları da beğenebilirsin