Avustralya 500 Milyon Dolarlık Askeri Araç İhalesi için Alman Rheinmetall Firması İle Anlaştı

Avustralya Silahlı Kuvvetleri hali hazırda devam eden “Australian Land 121 Phase 5B Programı” kapsamında mevcut envanterini geliştirmek ve güçlendirmek için 500 milyon dolar değerinde 1000 adet zırhlı çok amaçlı askeri kamyon/tır için Rheinmetall firması ile anlaştığını duyurdu.

Daha önce de aynı firmadan 2,500 adet askeri araç tedarik eden Avustralya bu anlaşmayla beraber toplamda 1,2 milyar dolar tutarında 3,500 adet aracı bünyesine katmış olacak. Alman firması, gelecek yıldan itibaren başlayacak teslimatların 2024 yılı sonunda tamamlanmasının ön görüldüğünü açıkladı.

Rheinmetall CEO’su Armin Papperger açıklamasında; “Bu anlaşma müşterilerimizin bizim ve ürünlerimizin performansından memnun kaldıklarını, ürünlerin güvenilirliğini ve teknolojik olarak üstünlüğünü kanıtlıyor. Proje bizim için stratejik olarak çok büyük bir öneme sahip. Mevcut konumu itibari ile gelecek uluslararası projeler için mükemmel bir referans sağlıyor” dedi.

 Avustralya’nın LAND 400 programı kapsamında araç filosunu çeşitlendirmek ve büyütmek arzusu göz önüne alındığında bu anlaşmanın firma açısından gelecekteki potansiyel işbirliklerinin önünü açabileceği değerlendiriliyor.

Askeri AraçAvustralaRheinmetall