Roketsan Rekorlar Kitabına Girdi

ROKETSAN Jobaria Çok Kundaklı Lançer Sistemi

Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği savunma sanayi atağı bir rekorla taçlandı. Son yıllarda defalarca Defence News Top 100 listesinde yer alan Roketsan, bu sefer dünyanın en büyük roket topçu sistemini üretti. Ülkemizin en önemli sanayi üreticilerinden bir tanesi olan ve her yıl onlarca ülkeye savunma ürünleri ihraç eden Roketsan, bu kez Birleşik Arap Emirliklerinin savunma ihtiyaçları için geliştirdiği Jobaria Çok Kundaklı Lançer Sistemi ile övgü topladı. Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından tüm projeleri desteklenen Roketsan; ülkemizin mühimmat ihtiyacının ciddi bir kısmını karşılarken, ihracat kalemlerimiz içerisinde de önemli bir yere sahip hale geliyor. Her yıl artan talebi karşılamak için sürekli gelişen şirketin hali hazırda onlarca ülkeye mühimmat sağladığı biliniyor.

2 dakikada 240 roket

Roketsan Jobaria Çok Kundaklı Lançer Sistemi, geçtiğimiz günlerde test atışları yapılarak Guiness Rekorlar Kitabındaki yerini aldı. Dünyanın en kısa sürede en çok roket atabilen 122 mm kundaklı lançeri olarak kayda geçen sistem Türk silahlı kuvvetleri için üretilen diğer sistemlerin geliştirilmesi ile elde edildi. Yoğun bombardıman yeteneğine sahip sistem hızla yeniden doldurulabiliyor ve göreve devam edebiliyor. Mühimmatının da Roketsan tarafından temin edildiği roket sistemi, kısa zamanda tüm dünyanın gözdesi haline geldi. Roketsan’ın Türkiye için ürettiği cirit füzelerinden kısa bir süre sonra bu projeyi ortaya koyması firmanın global değerini ciddi şekilde artırdı.

Yerli ve Milli

ROKETSAN Jobaria Çok Kundaklı Lançer Sistemi, tamamen yerli üretimin ürünü olması sebebiyle ülkemizin savunma sanayi alanındaki iddiasını ortaya koymak bakımından büyük önem arz ediyor. Tasarımında tamamen yerli imkanların kullanıldığı projede tasarım, müşteri ihtiyaçları odağında yapıldı. Roketsan’ın geçmişte ürettiği roket ve lançer sistemlerinden esinlenerek geliştirdiği devasa sistem benzersiz niteliklere sahip ve sadece BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) için üretildi. Üretiminde ise büyük ölçüde yerli hammadde ve yarı mamul kullanılan sistem, dünyadaki emsallerinden çok daha uygun bir fiyata üretilebiliyor. Yüksek isabet oranı ve dayanıklı yapısı ile Roketsan tarafından geliştirilecek daha kapsamlı sistemlerin habercisi olan sistemin geliştirilerek yeni sistemlere dönüşebileceği, dahası Roketsan’ın ciddi bir inovasyon ve üretim kapasitesi olduğu tüm dünya tarafından görülebiliyor.

 

Kara SistemleriJobariaRekorROKETSAN