Austal USA LCS (Littoral Combat Ship) Programının 14. Gemisini ABD Deniz Kuvvetlerine Teslim Etti

Austal USA LCS Programının Independence Sınıfına ait 9. toplamda programın 14. gemisini ABD Deniz Kuvvetlerine 3 Eylül 2018 tarihinde teslim etti.

Geçen ay içerisinde Meksika Körfezinde yapılan son deniz testlerini başarıyla tamamlayan Charleston (LCS 18) ABD Deniz Kuvvetlerine teslim edildi. Böylelikle bu yıl içerisinde Tersane aynı sınıftan 3. gemisini teslim etmiş oldu. LCS 14’ü Şubat ayında, LCS 16’yı Nisan ayında teslim eden Tersane LCS 18’i de teslim ederek büyük başarıya imza atmış oldu.

Halihazırda 5 adet geminin daha Tersanede inşa ve donatım faaliyetleri devam ediyor. LCS 20-22-24-26-28 Alabama’da kurulu olan Tersanede inşası devam eden diğer gemiler.

Geminin teslimi nedeniyle açıklama yapan Austal CEO’su David Singleton, Austal ekibi ile gurur duyduklarını ve bu projede geliştirmiş oldukları üretim süreçleri sayesinde özellikle süre açısından çok avantajlı ve rekabetçi bir konuma geldiklerini belirtti. Singleton ayrıca, bu durumuna Amerikan Deniz Kuvvetleri tarafından açıklanmış olan 355 Gemilik Donanma vizyonuna büyük katkıda bulunacağını düşündüklerini ifade etti.

LCS Programının diğer varyantı olan Freedom Sınıfı gemiler ise Fincantieri Marinette Marine Tersanesinde inşa ediliyor.

Independence SınıfıFreedom SınıfıGemi TeslimiABDLCS