Çin’den 1 km Menzilli Taşınabilir Lazer Tüfek

Başlığa ilk bakıldığında çok da önemli bir buluş olmadığı düşünülebilir ancak durum bundan çok farklı. Lazer silahların ağır türlerinin bir zamandır aktif biçimde kullanıldığını biliyoruz. Ancak bu lazer silah bildiğiniz gibi değil. Çin hükümeti tarafından üretilen ZKZM-500 elde taşınabilen, ses çıkarmayan ve görünmeyen bir ışın ile ateş eden bir tüfek. Ürkütücü savaş araçlarından bir tanesi olarak kabul edilen bu makineye karşı koyabilecek güç ise neredeyse yok. Her ne kadar Çinli yetkililer silahın gücünün öldürücü olmaktan çok hafif zarara yol açan cinsten olduğunu ifade etse de, silah uzmanları bu mesafeye ateş edebilen bir lazer silahının daha yakın mesafelerde çok etkili olabileceğini veya silahın lazer gücünün pekala artırılabileceğini belirtiyor.

Camdan geçebiliyor, fark edilmiyor

ZKZM-500 tüm lazer türlerinde olduğu gibi lazer hattına duman, buhar ve toz isabet etmedikçe hissedilmiyor. Öldürücü olmayan silahlar grubunda yer alan silah, tek atımda veya kısa süreli ışıması durumunda hedefe zarar vermiyor. Ancak, örneğin bir insan üzerinde kullanıldığında milisaniyeler içerisinde elbiselerini yakabiliyor ve deride 3.derece yanıklara sebep olabiliyor.  Polis güçleri ve özel harekat gibi timlerin kullanımı için geliştirildiği ifade edilen silah, pencerelere hedeflendiğinde camı geçerek arkasındaki hedefe zarar verebiliyor. Tamamen sessiz olması ve bu özelliği bir araya geldiğinde bu silahın bir operasyonun vazgeçilmez parçası olacağı tahmin ediliyor.

Amerika ve Rusya da üretmek için çalışıyor

Çin bilim insanlarının milyarlarca dolar harcayarak ürettiği ve şu anda rakibi olmayan bu silahın benzerleri, Amerika ve Rus devletleri tarafından da üretilmeye çalışıyor. Amerika’nın elektromanyetik ve lazer silahlarını gemi ve insansız savaş araçlarında kullandığı zaten biliyor ancak, her iki ülkenin de, taşınabilir bir piyade tüfeği standartlarında bu kadar uzun menzilli bir silahı bulunmuyor. Tek şarjla uzun süre hizmet verebilecek olan silahın en önemli avantajlarından bir tanesi ise mühimmat ihtiyacının olmaması. ZKZM-500 bir cep telefonu gibi şarj edilip kullanılabiliyor ve ekstra hiçbir donanım gerektirmiyor. Yedek pilleri ile birlikte günlerce operasyonel olabilen tüfeğin, yakın zamanda aktif biçimde kullanılması bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin