KAPLAN MT 2019’da Seri Üretime Geçmeye Hazırlanıyor

KAPLAN MT; PT Pindad ve FNSS tarafından ortak olarak geliştirilen, gelişmiş mayın koruma ve balistik özelliklerine sahip milli tankımızdır. Piyade birlikleri için yakından destek sağlayan ve geniş bir ateş gücü çeşitliliğinin kullanılmasını sağlayan bu tankın en önemli özelliklerinden birisi de hassas doğrudan ateş edebilme kabiliyetidir. Bu ateş kabiliyeti, araca stratejik hareket kabiliyeti ve üstün taktik gücü sağlamaktadır.

KAPLAN MT
KAPLAN MT

Aracın arkasına yerleştirilen güç grubu ise çift pinli raylı süspansiyon ve elektronik kontrollü sistemi ile birleşmiştir. Araca ihtiyacı olan gücü veren yeni nesil motoru, şanzımanı ve ayarlanabilir olan koruma sistemine bağlı olarak 20Bg/ton seviyesinde ağırlık-güç oranı sağlamaktadır.

Yüksek Hareket Kabiliyeti ile KAPLAN MT

KAPLAN MT’nin güvenlik güçlerine sağladığı en önemli faydalardan birisi gelişmiş hareket kabiliyetidir. Bu kabiliyetini ise çift pinli paletlerinden ve burulma çubukları üzerine kurulmuş olan 6 tekerlekli anti şok süspansiyon sisteminden almaktadır. Bu tank, özellikle ana muharebe tanklarının giremediği dağlık, engebeli ve zorlu arazi koşullarında, taşıma kabiliyeti düşük köprülerde araziye uyum sağlar ve üstün sürüş kontrol özellikleri gösterir. Bu araç, -32 derece ile +55 derece arasında sorunsuz ve tam kapasite bir şekilde çalışmaktadır.

KAPLAN MT
KAPLAN MT

Aracın güç grubu, yakıt tankları ve yüksek kapasite soğutma ünitesi ile donatılmış haldedir. Yine tankın soğutma ünitesi akıllı bir yazılım ile soğutulmaktadır. Bu da optimum tork verimi ve yakıt tasarrufu sağlar. Araçta iki ayrı yakıt deposu bulunur ve bu da en az 450 km’lik bir operasyon menzili sunmaktadır. KAPLAN MT’de yer alan yedek güç ünitesi, batarya sisteminin şarj edilmesini sağlar. Bu sayede araç motoru çalışır durumda olmadığı zamanlarda da kullanılmasını sağlamaktadır.

KAPLAN MT
KAPLAN MT

2019 yılında seri üretimine geçilmesi planlanan bu araç, lazer ikaz sistemleri ile desteklenmiştir ve üstün ateş gücüne sahip en son teknolojiler ile donatılmıştır. Kendi sınıfı içerisinde en üst düzeyde balistik ve mayın koruma özelliğine sahip bu sistem, muharebe alanında yeterli ateş gücü ile hızlı yanıt verme ve üstün beka ve hareket kabiliyeti ile ön plana çıkmaktadır.

Bunları da beğenebilirsin