Cobra II Göreve Hazır

Ülkemizin savunma sanayi alanında geliştirdiği ekipmanlara bir yenisi önümüzdeki günlerde katılmaya hazırlanıyor. COBRA serisi personel taşıyıcı araçların en yenisi Cobra II Taktik Zırhlı Araç montaj hattındaki serüvenini tamamladı. Koç Holding bünyesindeki Otokar firması tarafından 1998 senesinden beri üretilmekte olan Cobra, tekerlekli zırhlı personel taşıyıcı araç olarak tanımlanıyor. Dünyanın 30’dan fazla ülkesine ihraç dilen Cobra’nın 2017 yılına kadar geliştirilen ağabeyi Cobra II ise daha heybetli ve daha güçlü. 13bin kilograma kadar yüklü ağırlık haddi bulunan araç, 360 beygir gücünde turbo dizel common rail motora sahip. Cobra II’de kullanılan motorun bir öneki nesil olan Cobra’daki 190 beygirlik motor ile kıyaslanması dahi mümkün değil. Ayrıca Cobra II 6 ileri otomatik şanzımanı ile çok yüksek hızlara erişebiliyor.

Standart Donanımı Göz Dolduruyor

Cobra II’nin standart donanımı içerisinde, Geri Görüş Kamerası, Ön Termal Görüş Kamerası, İklimlendirme Sistemi (klima), Merkezi Lastik Şişirme Sistemi, Patlak Gider Lastikler, ABS Fren Sistemi, NATO Tipi Kamuflaj Işık Sistemi, NATO Harici Start Soketi, Ana Şalter, Çok Noktalı Emniyet Kemerleri, Telsiz donanımı, Çekme Halkaları yer alıyor. Tercih edilmesi halinde araca ayrıca; Kendini Kurtarma Vinci, Nbc Filtrasyon Kiti, Yangın Söndürme ve İnfilak Bastırma Sistemi, İç iletişim Sistemi, Sis Havanları, Konumlandırma Sistemi ve Harici Güç Ünitesi de eklenebiliyor.

Saha testlerinde çok yüksek başarı kaydeden Cobra II, şimdiden pek çok ülke tarafından talep edilmiş durumda. Öncelikle ülkemizde iç güvenlik için Polis, Jandarma ve Silahlı Kuvvetler tarafından tedarik edilen aracın, her türlü arazi koşulunda ve her ilklimde başarıyla operasyonel olabildiği belirtiliyor.

Milli Gelire Katkı Sağlıyor

Otokar’ın üretimini gerçekleştirdiği Cobra II, personel aracı ihtiyaçlarımızın yerlileşmesini sağlarken, gerçekleştirilen ihracat ile milli gelirimizin artışına da katkıda bulunuyor. Üretiminde kullanılan pek çok parçanın milli kaynaklarla karşılandığı aracın, yoğun bir talebi bulunuyor ve sınıfında en çok tercih edilen ilk 5 araç içerisinde olduğu ifade ediliyor. Bir önceki versiyona göre mukavemeti çok daha yüksek olan aracın; gücü, hızı ve manevra kabiliyetlerinin geliştirilmiş olması daha çok tercih edilmesine sebep oluyor. Zorlu şartlara sahip ülkelerce yoğun biçimde tercih edilen aracın dünyanın en popüler araçları içerisinde yer alması da elbette biz Türklerin göğsünü kabartıyor.

Bunları da beğenebilirsin