ASELSAN’ın Ürettiği Yerli Silah “NEFER”

ASELSAN, kurulduğu yıldan bu yana en son teknolojiyi kullanarak modern sistemler geliştirmektedir. Bu anlamda tasarladığı yeni ürünlerden birisi de “NEFER” uzaktan kumandalı silah sistemidir. Uzaktan kumanda edilebilen sistemlerin en yeni üyesi olan bu ürün, Kazakistan’da çeşitli testlere tabi tutulmuş ve ülkenin zorlu hava şartlarına rağmen tüm testleri başarı ile geçmiştir.

NEFER
NEFER

Türk Savunma Sanayisinin önde gelen şirketlerinden birisi olan ASELSAN, başta TSK olmak üzere tüm kullanıcıları için yeni ürünler sunmaktadır. Şirketin tamamen yerli imkanlar ile tasarlayarak üretimini gerçekleştirdiği NEFER; yapılan denemelerde gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekmiş, sadece yurt içinde değil yurt dışında da büyük ilgi görmeyi başarmıştır.

NEFER Yetkililerden Tam Not Aldı

ASELSAN’ın geliştirdiği uzaktan kumandalı bu silah, testler sırasında isabetli atışlar gerçekleştirmiş ve gösterdiği yüksek atış performansı nedeni ile yetkililerin gözüne girmeyi başarmıştır. Yine Milli Savunma Bakanı yaptığı açıklamada, aracın gösterdiği performans sayesinde herkesten tam not aldığını belirtmiştir.

NEFER’e Antitank Füzeleri de Takılabiliyor

Uzaktan kumanda edilebilen silaha doğu ve batı menşeli 25/30 mm’lik antitank füzeleri ve otomatik toplar takılabilmektedir. Bunların yanı sıra sistem üzerinde 7.62 mm. eş eksenli silah da yer almaktadır. Hafifliği, düşük silüeti ve sahip olduğu üstün yetenekleri ile bu uzaktan kumandalı silah sistemi, aynı zamanda pazarda ilk olma özelliğini taşımaktadır.

NEFER
NEFER

ASELSAN’ın tasarladığı, gelişmiş özelliklere sahip NEFER; envanterinde Rus menşeli silahlara yer veren ülkeler için ideal seçenekler arasında yer almaktadır. 6×6 ve 8×8 paletli kara araçlarına entegre olabilen silah; gelişmiş görüş sistemi ve atış kontrol bilgisayarı sayesinde hem gece hem de gündüz şartlarında sabit ve hareketli hedeflere isabetli atış imkânı sunmaktadır.

NEFER’in özellikleri bunlar ile sınırlı değildir. Pek çok açıdan üstün bu silah sisteminin önemli özelliklerinden birisi de -32 ile 55 derece hava koşullarında çalışabilmesidir. Aynı zamanda harici sensörler ve komuta kontrol sistemleri ile entegre edilebilen, lazer ile mesafe bulma yeteneği bulunan uzaktan kumandalı silahın ağırlık ve boyut özellikleri ise şöyledir:

Platform üstü: 1550 kg.

İç Birimler: 170 kg.

Yükseklik: 64 cm.

 

Bunları da beğenebilirsin