Türkiye ile Ukrayna arasında Antonov AN-188 kargo uçağı için görüşmeler başladı

Türk ve Ukraynalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada programın çok kompleks bir yapısı olmasına rağmen her iki tarafında bu proje ile ilgili olarak çok istekli olduğu ifade edildi. Bilindiği üzere bu sene 25-28 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen EurAsia Show 2018 Havacılık ve Uzay Fuarında Antonov AN-188’in kısa kalkış özelliği olan bir versiyonunun tanıtımı yapılmıştı.

Program ortaklarının SSB (Savunma Sanayi Başkanlığı), TAI (Turkish Aerospace Industries), Antonov ve Ukrayna’lı Ukroboronprom firmalarının olacağı belirtildi. Görüşmelerde bir sonraki faaliyet olarak ise Antonov üretim hatlarının incelenmesi için Türk heyetinin Ukrayna’nın başkenti Kiev’e bir ziyaret gerçekleştireceği ifade edildi.

Türk yetkililer açıklamalarında tüm üretim faaliyetlerinin ve neticede ortaya çıkacak ürünün özellikle NATO Standartlarına uygun olacağı konusunda özellikle vurgu yaptı. Görüşmeler ülkelerin sanayi kolları arasında iş bölümü, teknoloji transferi, lisans ve ihracaat izinleri gibi konular üzerine yoğunlaşmış durumda.

Yeni AN-188 serisi uçakların farklı operasyon kabiliyetleri olacak. Uçağın en önemli özelliklerinden biri ise 600-800 metre gibi kısa pistlere de iniş yapabilecek olması. Uçak, kullanılacak motor tipine göre 800 km/saat hıza ulaşabilecek ve 12.100 metre irtifada 7.700 km mesafe gidebilecek.

Bunları da beğenebilirsin