Greenpeace aktivistleri nükleer santrallerin güvenlik açıklarını göstermek için dronlu eylem yaptı

Fransa’da bir Greenpeace aktivisti ilginç bir eyleme imza attı. Süpermen şeklinde giydirilen bir dronu uzaktan kumanda ile nükleer santralin içine sokan Greenpeace aktivisti, dronu uçuşa yasak bölge olan santral içinde bir süre uçurduktan sonra kullanılmış yakıt kulesine çarptırdı.

Eyleme ait detaylar Greenpeace tarafından açıklandı. Greenpeace, insansız hava aracının (drone) bir pilot tarafından kumanda edildiğini ve söz konusu eylemin nükleer santrallerin bu tarz eylemlere karşı savunmasız olduğunu tüm dünyaya göstermek olduğunu belirtti.

Greenpeace tarafından daha önce de nükleer santrallerin güvenliği ile ilgili eylemler yapılmış ve Fransa mahkemeleri tarafından kurum söz konusu eylemleri nedeniyle Şubat 2018 ayında 50 bin euro para cezasına çarptırılmıştı.

Fransa enerji ihtiyacının %75 ini ülkede kurulu olan 19 adet nükleer santralden sağlıyor.

Bu eylemlerle birlikte artık bu santrallerin insansız hava aracı saldırılarına karşı güvenlik önlemlerinin nasıl olması gerektiğinin tartışmaya açılması kaçınılmaz görünüyor. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde artık ”Drone Savar” sistemlere yatırım yapılması ve muhtelif yeteneklerde sabit ve seyyar sistemlerin geliştirilmesi söz konusu olacağı değerlendiriliyor.

Sitemiz içerisinde yer alan ”Kapan Drone Savar Sistemi” ile ilgili haberlere göz atmanızı tavsiye ederiz. Meteksan öncülüğünde geliştirilen sistem 3-5 Temmuz 2018 tarihinde Ankara’da icra edilen SEDEC 2018’de tanıtılmış ve yoğun ilgi görmüştü.

Bunları da beğenebilirsin